TAJSKA ETYKIETA

TAJSKA ETYKIETA

Tajowie swój posiłek rozpoczynają od nałożenia na talerz najważniejszego elementu każdego dania czyli ryżu, a następnie łyżki lub dwóch potrawy z curry. Przejawem dobrych manier jest wzięcie tylko jednej łyżki wybranej potrawy, by bez przejadania się móc skosztować jeszcze innych. Łyżkę trzyma się w prawej ręce, a widelec służący jedynie do wsuwania na nią potrawy w lewej. Tajowie nie spieszą się podczas posiłku, delektują się zarówno jedzeniem, jak i towarzystwem. Wyznają zasadę przygotowywania porcji „dla wszystkich” i dzielenia się przy wspólnej biesiadzie. PHOENIX VOYAGES zorganizuje Twoim klientom posiłek z jedną z tajskich rodzin, z którą uczestnicy ugotują tradycyjny obiad lub kolację  m.in. z sosem rybnym, sojowym, ostrygowym, cytronelą czy śmietanką kokosową.

Kliknij tu i rozsmakuj się w Tajlandii